سفارش تبلیغ
صبا ویژن
دشمن ترینِ کسانْ نزد خدا، دشمنِ کینه توزِ ستیزه گر است . [رسول خدا صلی الله علیه و آله]

 شاهزاده عبدالصمد میرزا عزالدوله پسر محمد شاه قاجار 

شاهزاده عبدالصمد میرزا عزالدوله که در سال 1260 (از  اقل بیگه خانم ترکمن سالور ) متولد شد و در سال 1308 شمسی(1348قمری)در 88 سالگی در گذشت

به موجب فرمان مورخ رجب 1279 منصب سرتیپ سومی و نشان و حمایل مخصوص این درجه به او داده شد. پس از یک سال از حکومت همدان عزل شد، اما در سال 1282 مجددا حاکم همدان شد. او در سال های بعد نیز بارها به حکومت همدان منصوب گردید، اما هر بار پس از مدتی از آن مقام عزل شد.
 
در ربیع الاول سال 1290 در سفر اول ناصر الدین شاه به اروپا جز همراهان او بود. در سال 1299 در حالی که حکومت همدان را در دست داشت، برای رفتن به مسکو و شرکت در مراسم تاج گذاری الکساندر سوم تزار روس به آن کشور اعزام شد.
 
در سال 1302 به مدت دو سال وزیر عدلیه شد. در سال 1308 برای پنجمین بار از حکومت همدان عزل شد و تا قتل ناصرالدین شاه در سال 1313 ه. ق.، کاری به او رجوع نگردید و ایام را به شکار و مطالعه گذراند.
 
در دوران مظفرالدین شاه ابتدا حکومت قزوین به او داده شد، اما پس از مدتی و قبل از یک سال از آن مقام عزل شد. آنگاه به حکومت ولایت خمسه منصوب گشت که پس از دو سال از آن مسئولیت نیز عزل گردید. در دوران محمد علی شاه و در دوره استبداد صغیر، عضو " مجلس شورای کبرای مملکتی " بود.
 
او در اواخر عمر این مجلس در آن حضور نمی یافت و پس از مدتی رسما از آن کناره گرفت که این امر مورد قبول محمدعلی شاه قرار نگرفت.

از او یازده فرزند بر جای ماند

-حسینعلی میرزا عمادالسطنه سالور (1285-1351شمسی) 

-قهرمان میرزا سالور (1287-1324 شمسی)

-فریدون میرزا افخم الدوله (؟-؟)

-انوشیروان میرزا (؟-؟)

-شاهزاده خانم حاجیه آغا(1279-؟) که با علی اصغر خان حسابی نصرت الملک ازدواج کرد

-شاهزاده نفیسه خانم(؟-؟)  که با محمد حسن میرزا امیر زاده ازدواج کرد

-شاهزاده  خانم عباسه حاجیه والیه (؟-؟)    که با ابوالحسن خان اردلان ازدواج کرد

-شاهزاده  خانم آذر خانم (؟-؟)    که با میرزا احمد خان بدر نصیر الدوله ازدواج کرد

شاهزاده  خانم مهوش نواب علیه (؟-؟)    که با میرزا علیمحمد خان امیر شاهی رفعت السلطان ازدواج کرد

 

- شاهزاده خانم عزیزه افخم الملک که با میرزا یوسف خان خواجه نوری ازدواج کرد. (1)

 
 
سالور، قهرمان میرزا عین‏السلطنه  (1287-1324 شمسی )
قهرمان میرزا عین السلطنه دوّمین فرزند ذکور عبدالصمد میرزا عزالدوله    (فرزند محمد شاه قاجار و برادر ناصرالدینشاه) و نیای خاندان سالور است.

 

 
 مسعود سالور،
ف رزند قهرمان میرزا عین‏السلطنه و یکی از نواده‏های عبدالمصد میرزا عزالدوله، در 1295 متولد شد. پس از انجام تحصیلات ابتدائی و متوسط وارد دانشکده‏ی ادبیات تهران شد و لیسانس در ادبیات فارسی گرفت و به استخدام در وزارت دارائی درآمد. تدریجا مراحل ترقی را در آن وزارت دارائی درآمد. تدریجا مراحل ترقی را در آن وزارتخانه پیمود و مشاغل مهمی را احراز کرد. از اهم مشاغل وی مدیرکل بازنشستگی، مدیرکل کارگزینی، مدیر کل مالیاتهای مستقیم، مدیر کل وصول تهران، مدیر عامل چاپخانه‏ی دولتی، مستشار دیوان محاسبات و بازرش دولت در ذوب‏آهن بود. صاحب ترجمه در میان مدیران وزارت دارائی به حسن شهرت مشهور بود. مسعود سالور در طول عمر خود به خواندن علاقه‏ی شدیدی نشان می‏داد و در اثر مطالعات زیاد در زمینه‏های تاریخی و علم انساب دارای اطلاعات ذی‏قیمتی می‏باشد. از کارهای علمی او تنظیم خاطرات پدرش عین‏السلطنه قهرمان میرزا می‏باشد که در ده جلد انتشار یافته و حاوی نکات بسیاری از دوران قاجاریه و رضاخان پهلوی است. (2) این کتاب در بین اهالی کوریجان علاقمند بسیار دارد چون بخشهایی از از آن به کوریجان اشاراتی دارد

 

عباس سالور،


فرزند قهرمان میرزا عین‏السلطنه و نوه‏ی عبدالصمد میرزا عزالدوله فرزند محمدشاه قاجار است. سالور در 1294 در تهران تولد یافت و پس از انجام تحصیلات ابتدائی و متوسطه وارد دانشکده‏ی ادبیات تهران شد و درجه‏ی لیسانس در زبان خارجه و ادبیات فارسی گرفت. چند سال بعد درجه‏ی فوق‏لیسانس از دانشکده‏ی حقوق و علوم سیاسی در علوم اداری دریافت نمود. متعاقبا چند دوره کوتاه مدت مدیریت را در آمریکا گذرانید. سالور خدمات خود را از وزارت کشاورزی از سمت منشی شروع کرد و در سمت معاون وزارتخانه به پایان رسانید. به این ترتیب که مدتی رئیس کارپردازی و کارگزینی بود، بعد مقام مدیرکلی یافت، چندی در آن سمت باقی ماند تا اینکه پس از تصویب قانون اصلاحات ارضی برای اجرای آن سازمانی به نام سازمان اصلاحات ارضی به وجود آمد. سالور با سمت معاون وزارت کشاورزی در راس آن سازمان قرار گرفت و نسبت به تشکیل سازمان و پیاده کردن قانون جدیت تامی به خرج داد و برخلاف نظر بعضی که معتقد بودند قانون قابل اجرا نیست، او با صبر و حوصله و دقت خاص، به اجرای آن قانون پرداخت و آن را سر و سامان بخشید. بعد از آنکه کار اصلاحات ارضی بر محور اصلی خود استوار گردید، سالور به استانداری کرمانشاه مامور شد. دو سالی در آنجا بود، اصلاحاتی انجام داد، سپس به استانداری خوزستان برگزیده شد و مدت هشت سال در آن استان پهناور مامور خدمتگزاری مردم بود. سالور پس از استانداری خوزستان، کار حساسی قبول نکرد فقط در دانشکده علوم اداری و مدیریت بازرگانی و دانشکده‏ی علوم سیاسی، اجتماعی به تدریس اشتغال داشت. مدتی هم در شرکت گاز از مدیران بود. (3)

توزیع اسناد مالکیت توسط محمدرضا پهلوی در خراسان

. امیرحسین خزیمه علم 2. سپهبد صادق امیرعزیزی (وزیر کشور) 3. محسن هاشمی نژاد 4. اسدالله علم 5. عباس سالور (رئیس سازمان اصلاحات ارضی) 6. محمدرضا پهلوی

1 پهلوی

 



اصلاحات ارضی
355-113ر
توزیع اسناد مالکیت زمینهای کشاورزی توسط محمدرضا پهلوی 1. عباس سالور (رئیس سازمان اصلاحات ارضی) 2. اسمعیل ریاحی (وزیر کشاورزی) 3. محمدرضا پهلوی

منابع و توضیحات:

(1)http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:fMppISwNkSQJ:www.zinati.de/Images/Images/Mahammad
(2) شرح حال رجال سیاسی و نظامی معاصر ایران (جلد دوم)
(3) شرح حال رجال سیاسی و نظامی معاصر ایران (جلد دوم)
شناخت بیشتر عزادوله رجوع کنید به:


کلمات کلیدی:

نوشته شده توسط مصطفی نوروزی 89/2/5:: 8:52 صبح     |     () نظر

درباره
وضعیت من در یاهـو
مصطفی نوروزی
من کارشناس ارشد مدیریت دولتی و مهندس نرم افزار کامپیوتر هستم و در زمینه تاریخ کوریجان و همدان مطالعاتی دارم
صفحه‌های دیگر
لینک‌های روزانه
پیوندها
لیست یادداشت‌ها
آرشیو یادداشت‌ها